Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma

Na FreeHostingu Endora běží desítky tisíc webů. Přidejte se ještě dnes!

Vytvořit web zdarma
Recepty

Hrnkové Míša řezy

misaTento zákusek je sice trochu náročnější (na moje poměry, kdy cokoli, kde se nedává vajíčko dohromady, ale dělí se na žloutek a bílek, beru jako časově náročnější…), ale velmi dobrý, takže to za tu delší dobu přípravy oproti třeba rychlé bábovce stojí. A pokud se ptáte, proč se to jmenuje „Míša“, tak je to analogie na stejně zvaný tvarohový ledňáček, neboť se jedná o tvarohový dezert…

 

MÍŠA ŘEZY BEZ VÁŽENÍ
Na menší plech:

Těsto:
5 vajec
5 lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce prdopu
2 lžíce kakaa

Krém:
250g másla
500g tvarohu
15 lžic moučkového cukru (což je hrnek a kousek)

Poleva:
100g hořké čokolády (nebo na vaření)
80g másla (nebo stačí i Hera)
2 lžíce mléka

 

Nejprve připravíme těsto. Žloutek ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej. Zvlášť smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a poté postupně přidáme ke zbylé směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby (200°C) asi 10 minut. Poté necháme vychladnout. Toto je ta „nejsložitější“ část, takže pokud vám to přijde jednoduché, máte vyhráno.

Mezitím připravíme náplň. To už je brnkačka – prostě všechno smícháme dohromady. Ideálně ručním šlehačem, aby byl krém pěkně hladký. Hotovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky ztuhnout. Stačí na pár minut.

Polevu připravíme rozpuštěním másla s kousky čokolády a následným postupným přimícháním mléka. Hladkou polevu nalijeme na krém. Je dobré postupovat rychle, aby poleva nezačala tuhnout dřív, než to potřebujeme.

Hotový moučník necháme zatuhnout, ideálně v ledničce do druhého dne (pokud to vydržíte nesníst hned…)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Powered by: Wordpress