Recepty

Hrnkové Míša řezy

misaTento zákusek je sice trochu náročnější (na moje poměry, kdy cokoli, kde se nedává vajíčko dohromady, ale dělí se na žloutek a bílek, beru jako časově náročnější…), ale velmi dobrý, takže to za tu delší dobu přípravy oproti třeba rychlé bábovce stojí. A pokud se ptáte, proč se to jmenuje „Míša“, tak je to analogie na stejně zvaný tvarohový ledňáček, neboť se jedná o tvarohový dezert…

 

MÍŠA ŘEZY BEZ VÁŽENÍ
Na menší plech:

Těsto:
5 vajec
5 lžic moučkového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce prdopu
2 lžíce kakaa

Krém:
250g másla
500g tvarohu
15 lžic moučkového cukru (což je hrnek a kousek)

Poleva:
100g hořké čokolády (nebo na vaření)
80g másla (nebo stačí i Hera)
2 lžíce mléka

 

Nejprve připravíme těsto. Žloutek ušleháme s cukrem do husté pěny. Vmícháme olej. Zvlášť smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a poté postupně přidáme ke zbylé směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby (200°C) asi 10 minut. Poté necháme vychladnout. Toto je ta „nejsložitější“ část, takže pokud vám to přijde jednoduché, máte vyhráno.

Mezitím připravíme náplň. To už je brnkačka – prostě všechno smícháme dohromady. Ideálně ručním šlehačem, aby byl krém pěkně hladký. Hotovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a dáme do ledničky ztuhnout. Stačí na pár minut.

Polevu připravíme rozpuštěním másla s kousky čokolády a následným postupným přimícháním mléka. Hladkou polevu nalijeme na krém. Je dobré postupovat rychle, aby poleva nezačala tuhnout dřív, než to potřebujeme.

Hotový moučník necháme zatuhnout, ideálně v ledničce do druhého dne (pokud to vydržíte nesníst hned…)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Powered by: Wordpress
Nevíte, jak získat certifikace ISO - TÜV NORD