Recepty

Vášeň zvaná marmeláda

marmelada 01 (8)

Už ani nevím, kdy to začalo. Myslím, že minulý rok jsem udělala svoji první marmeládu. A tím se to celé odstartovalo…
Máme rádi marmeládu. Vždycky mě odrazovalo to, že vyrábět ji musí být hrozně složité a dlouhé. Ale zjistila jsem, že to tak vůbec být nemusí. A já si to navíc všechno ještě víc zjednodušuji. Především tu počáteční úpravu ovoce.

Tip
Tak např. rybízovou jsem dělala tak, že jsem dala vařit úplně všechno – rybíz i se stonky a možná i nějakým tím listem (jen jsem to propláchla a obrala od bince). Po uvaření jsem to pak propasírovala přes hrubé sítko a bylo to. Nebo hruškovou či jablečnou – místo složitého loupání jsem to uvařila i se slupkou (pouze s vykrájenými jádřinci) a loupala, až to bylo uvařené, protože to šlo mnohem lépe. A třeba u švestek se ty slupky oddělily samy, a já je jen pak vylovila z hrnce.

Tip
Jako náhrada za želírovací přípravky se dá použít i kyselina citronová.


T
ip
na originální marmeládové kombinace:
s čokoládou, levandulí, vanilkou, rumem, skořicí, medem, karamelem…
Báječně chutná např. Hrušková s karamelem. Překvapilo mě, že ten karamel je tam opravdu cítit. Je sice trochu sladší, ale po ochutnání se stala mojí oblíbenou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Powered by: Wordpress