Recepty

Koláč s drobenkou aneb jahody a rebarbora

DSC02621V červnu se mi doma sešly jahody s rebarborou. A tak jsem je spolu nechala skamarádit a vznikl z toho jednoduchý koláč bez váženímarmeláda.

Jahodovo rebarborový koláč s drobenkou

Vždycky jsem považovala buchty s drobenkou za něco složitého. Tento koláč mě přesvědčil, že to tak být nemusí. Základ tvoří drobenka a k tomu se přidá ovoce. Já mám nejraději jahodovou verzi, ale dají se použít třeba meruňky, třešně nebo i rebarbora…zkrátka co zrovna máte. Tady tedy jahody s rebarborou…

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
130 g másla
2 vejce
1 hrnek mléka
1 prdop
ovoce dle chuti (tedy např. jahody s rebarborou)

Z mouky, obou cukrů a na plátky nakrájeného másla vypracujeme prsty drobenku. Jeden necelý hrnek odložíme stranou. Ke zbývající drobence přidáme vejce, mléko a prdop a vymícháme hladké těsto. Půlku těsta nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe rozpůlenými jahodami a na špalíčky nakrájenou rebarborou, zalijeme druhou částí těsta, opět poklademe ovocem a posypeme odloženou drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud nezezlátne (cca 30 minut).

DSC02660 (2)DSC02676

Marmeláda jahoda a rebarbora.DSC02632DSC02648

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Powered by: Wordpress